whether excisedutypayableoninputif output is exemptfrom duty

whether excise duty is payable on input if output is exempt from excise duty?

Replies (3)

whether excise duty is payable on input if output is exempt from excise duty?

you have to pay for all inputs  and ultimately claim refund since your output is exempt.for example you do output service to SEZ then necessarily you have to pay for all inputs File return  as per rule 7 and claim the refund

Hi

 I have export order , simultaneously i have home consumption also. we want to reduce the price for export goods. is there any possiblity of procurement of inputs w/o duty if yes what is procedure.

Amitabha

0988594940

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details