UNCLAIMED TDS - PREVIOUS YEARS

Dear All,

We have not filled IT returns last 5 years, but we have TDS  amount. can we claimed previous year tds amount current tax return filling?

Regds,

Subash

 

Replies (2)
Quick Summary
If you haven't filed your IT returns for the past five years but have TDS amounts, you may be able to claim them. However, the TDS can only be claimed in the year the corresponding income was declared for tax. You'll need to refer to Section 199 of the Income-tax Act, 1961, and may require authorisation from the commissioner to file a claim.

The TDS can be claimed in the year in which the corresponding income is offered to tax. Please refer section 199 of the Income-tax Act, 1961

While filing return TDS can be claimed but requisition should be obtained from commissioner

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details