Turnover prior to registration

When a supplier's turnover crosses the threshold during the year, say in the month of August, should he pay GST on the turnover prior to registration (From Apr to July)?
Replies (3)
Quick Summary
If your business turnover crosses the GST threshold during the financial year, you are liable for GST from the date of your registration, not from the beginning of the financial year. Section 22 of the CGST Act supports this, and there's a one-time exemption available if you meet the threshold criteria.

No. The taxability starts from the date of registration.

Please also apply sec 22 of cgst act.
One time exemption is available based on threshold limit

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details