Turnover definition for reverse charge mechanism

Hi all,

I am a little confused. Notification No. 25/2012 dated 20.06.2012 exempts "service provided by an individual as an advocate or a partnership firm of advocates by way of legal services to a business entity with a turnover up to rupees ten lakh in the preceding financial year". What does the term "turnover" out here implies? Is it aggregate turnover or just turnover of taxable services. Please reply ASAP.

Replies (2)

Recipient of service should be a business entity and turnover of the unit is more than 10 lakh then liable to pay service tax under reverse charge system vide notification no. 30/2012-ST.

Sorry to correct you Mr. Arun. I understand that there is no SSI Exemption in reverse charge. But as the Notifications clearly states that in the preceding year the business entity need to have a turnover exceeding Rs. 10 lakhs, therefore, there is requirement to consider the turnover of the business entity. Therefore, my question is valid I suppose.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details