Treatment of payment for referral bonus to customers

Hi,

please let me know about the accounting treatment for the payment made to existing customers who win cash prizes on successful referral of our products.

1.Do we require any invoice from his for the payment?
2.Will the TDS attract it?
3. Do we need to take declaration under section 206AB in this regard.
4. How we set off payment in our book if we do not collect invoices for them?

please assist me in this regard

thanks
Replies (1)

Treat it as commission. there are other ways that it can be accounted. that is if you will reallocate the discount given on other products. In my view... its in nature of Commission, hence TDS is applicable. Then who ever seeks referral, you need to have an identity. If it is online then you will get a notification. In the end, it is commission, TDS applicable and not sure about 206AB

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details