Tds on professional fees to nr

Dear All,

What will be TDS rate on payment of Professional fees to US based Institution...??  one of our client has deducted TDS u/s194J. is it right..??? how will i show the deductee entry in TDS software(Spectrum). 

Thanks  

Replies (6)

tds u/s 194 J is right

But sir Client is U.S. Institution means N.R., does it make any effect?? and why Sec.195 is not applicable??

 

sry..... sec 195 is applicable here...... if ur client is company then tds rate education cess of 3% and surcharge of 2% ( if payment made dring the fy exceeds 1 cr).......  here tds will be deducted at the rate on income tax chargable to payee for that transaction.....

 

 

 

 

tds rate will be increased by ec and surcharge

but what rate will be applicable ? is it TDS 10% + cess 3% ?? 

the rate at which  ur client is cargable ax in india for professional fees received

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details