tds on preofessional service

hi plz tell me what are the annual paid amout for professional services for tds deduction???
Replies (7)

No deduction shall be made under section 194J, if the sum payable during the financial year does not exceed Rs. 30,000.

sir plz tell me financial year means april to march???? or the one year from the date of joining of the said professional person???? sir plz reply me

April 1st to March 31st...... it may be anytime during the period.....

sir if my c.a. join in march 2018 and take salary of rs 20000 in march 2018 so i can not deduct tds in f.y. 2017-18 as his amount doesnot exceeds rs 30000 in f.y. 2017-18 .... am i right sir??? plz reply me

Salary? or profession fees?

Well, in both case TDS not applicable ........

 &   What your CA does? Doesn't he guide you for such things.........

he has taken his professional services... and at the time of payment we cut his tds
If TDS deducted TDS than why you are in worry

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details