TDS On Invoice

In one Invoice if we have 2 line item shown separately for Material and Service Respectively.

Can we deduct TDS only on Service or we need to deduct TDS on both the component ??

Please also refer provision if any for better understanding
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies whether Tax Deducted at Source (TDS) applies to both material and service components when they appear on the same invoice. The consensus is that TDS should only be deducted on the service portion, not the material supply part. Section 194C is referenced for contract-related services, reinforcing the distinction.

Only on service. Refer section 194c if the service is in nature of contract
TDs will be deducted only on service portion not on material supply part
I understand TDS need to be deducted only on Service Portion. My doubt is both Service and Material are in same Invoice so therefore TDS is applicable on Invoice and not line item wise.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details