dear sir/ mam
what is the system regarding TDS on courier companies.
are we liable to deduct tds on courier expenses of the companies like FEDEX, DHL, FIRST FLIGHT COURIER LIMITED
WHAT ARE THE RULES?
dear sir/ mam
what is the system regarding TDS on courier companies.
are we liable to deduct tds on courier expenses of the companies like FEDEX, DHL, FIRST FLIGHT COURIER LIMITED
WHAT ARE THE RULES?
Question 8 of Circular : No. 715, dated 8-8-1995.
.
Whether section 194C would be attracted in respect of payments made to couriers for carrying documents, letters, etc. ?
.
The carriage of documents, letters, etc., is in the nature of carriage of goods and, therefore, provisions of section 194C would be attracted in respect of payments made to the couriers.
TDS applicable either 2% or 1% on courier charges.
Exemption given only for fright/ transport charges where PAN of transporter available, in case PAN of transporter is not available TDS @ 20% should be deducted.
Your are not logged in . Please login to post replies
Click here to Login / Register
Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants
Mumbai
CA Final
View Details
S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS
New Delhi
CA Inter
View Details
CCI
Pro
India's largest network for
finance professionals