Tax audit on loss

if partnership business has turnover of Rs10 lakh and incurred loss than is it required to audit their account.?
Replies (4)

No

    

partnership firm doing business and file return as pressumptive basis and incurred loss than also no need for audit?

Correct.....

As per Sub-section 44AD (5).....

(5) Notwithstanding anything contained in the foregoing provisions of this section, an eligible assessee to whom the provisions of sub-section (4) are applicable and whose total income exceeds the maximum amount which is not chargeable to income-tax, shall be required to keep and maintain such books of account and other documents as required under sub-section (2) of section 44AA and get them audited and furnish a report of such audit as required under section 44AB.]

But the main problem is, for next four years the firm cannot opt for sec. 44AD, if opted for the section in  preceeding year ......

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details