Stipend allowed to medical student?

Stipend allowed to M.D. medical student is taxable or not? If taxable then in which head and How?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies whether stipends received by medical students are subject to tax. While initially suggested as taxable under the 'Salary' head, it's confirmed that these stipends are generally exempt from tax under Section 10(16) of the relevant tax legislation, similar to scholarships.

Taxable in Salary Head
But sir, it is stipend to student like scholership, then still it will be taxable?

it is exempted under section 10(16)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details