Service tax urgent

Is service tax chargeable on a new service if services provided before date os taxation and also invoiced raised before the date of taxation but the payment is recieved after service becomes taxable.

Because point of taxation rules provide service date as Date of Invoice or Date of payment  whichever is earlier and in this case date of invoice is precedent to date of rendering of service...??
Also the point to be noted that rule 5 for new services donot provide it clearly...please elaborate

Replies (1)

Rule 5 is specific exemption given for new services. I think in your case Rule 4 is applicable. If invoice is issed and service is provided before the service becomes taxable, point of taxation will be date of Invoice. 
 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details