Service tax-reverse charge

A company has received services of news providing from outside india, in that case reverse charge is applicable??? 

 

 

Replies (2)

Import of Service

¨     Service tax is payable only if Place of Provision of Service is in taxable territory (i.e. India plus 200 nautical miles inside the sea minus J&K)
¨     Service provider should be outside taxable territory and service receiver should be located in taxable territory
¨     Service tax is payable on gross amount including TDS
 
https://nagasaica.blogspot.in/2013/08/blog-post.html

Services of collectin or providing the news by an independent journalist,P.T.I or U.N.I is in the negative list but if you donot fall in the abovesaid category then you are liable to pay Service Tax as per Sec.66A of the Finance Act. 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details