Service tax return

Is the Assessee required to collect service tax even if his turnover less than 5 lac.. 

he has service tax number and is he required to file service tax returns???

 

Replies (2)

hi dear 

        it is required to file the service tax return .   and u can collect the service tax from service receiver .

Dear Varun,

you are not required to collect and pay service tax... and also, not required to file S.T. Return, as you can very well claim SSP exemption which allows you to pay service tax only for the amount exceeding Rs. 10 lacs.
Kindly read sec. 68 and sec. 70 for the same, along with SSP exemption notification.



Best regards,
CA Lovely Arora
ca.lovelyarora @ gmail.com
+91-9891400405

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details