Service tax refund

 A  company engaged in business of providing software consultancy services outside india. It is paying service tax on rent . Rent is paid for the  premises in which it is carrying  on its business. As there is no service tax on export of service, can it take refund of service tax paid on rent of premises under  rule 5 of CENVAT credit 2004 ?

 

Replies (1)

As per defination of Input service under cenvat credit rules service tax paid on rent on building will qualify for cenvat credit. Hence it will eligible for refund. but such refund subject condtion specitified under rule 5.

Regards

Dayananda

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details