Service tax on lawyers

Hi,

Is service tax applicable for lawyers/ law firms? If so, at what rate and from when was it effective?

Awaiting immediate responses.

Thanks in advance,

regards,

Sanjana.

Replies (5)
Sir, Service tax is not applicable for Lawyer or Lawyer Firm as per notification 30/2012.
Service recipient will be liable to pay S.Tax under Reverse charge mechanism in this case vide Notification 30/2012.. Also, the service recipient must be a Business entity for such levy..
Reverse charge apply on lawyers...
Reverse charge apply on. Business entities with 100% s.tax deduct and deposit by service receipient

An Advocate or a Firm of Advocates are not liable to pay service tax on legal services provided by them. If the service receipient is a business entity having turnover exceeding Rs. 10 Lacs in the preceding year, then due to reverse charge, such entity shall pay service tax @ 12.36% on the legal services received from Advocate.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details