Service tax liability

My query is about liability for paying Service Tax as a Service Provider (Proprietorship Firm, Recruiting Agency). Our gross receipts from services in FY 2012-13 execeeded Rs. 10,00,000/-. We started collecting and deposting ST @ 12.36% (during the FY) that day onwards. After FY 2013-14 total gross receipts form services provided (during the FY) was only Rs. 9,00,000/-. Please advise :

Whether we should continue collecting ST from service receivers. If not, then when are we liable to collect and pay ST ?

 

Replies (1)

Since the gross receipts exceeded 10 lakhs in 2012-13, you are required to pay service tax on total receipts in financial year ( ie on Rs. 9 lakhs ). However for financial year 2014-15 you can claim exemption upto Rs. 10 lakhs.

Refer Service Tax Notification 33/2012.

 

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details