Service tax credit

Hey can we get GTA credit incase of carriage outward for manuf co.

Replies (3)

Please give full details of your query.

the company's main activity is chemical production. Company pays GTA (service tax) on carriage out ward. company charged this  p/l, wanted to knw, whether company wll get credit on GTA on carriage outward?

If you book the order ( i.e supply )on FOR basis than you can get the credit on outward transportation. Pls. also refer the Master Circular No. 97/8/2007 S.T. of 23rd Aug'2007 clarifying procedural issues relating to service Tax. If you fullfill the conditions i.e delivary of Goods on FOR basis than you can avail service tax credit on outward transportation.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details