Service provider eligible for input excise duty

SIR/MAM,

We have Registred Service tax Department don`t have Excise Registration,whether we have eligibility for Credit taken against Input Excise Duty......???

Our nature of business is Heavy vehicle (JCB) hiring we bought new JCB and paid excise whether that input excise  eligible or not.

KINDLY CONFIRM TO ME 

MAIL ID: tamil1290 @ gmail.com

Replies (3)
In my opinion, you are eligible for excise credit.becoz excise registration is only for manufacturer.
As per Rule 2(a) of CCR,2004 on Capital Goods, heavy vehicles for hiring comes under the definition hence eligible for CCR, no need to take excise reg. as both excise & ST comes under CBEC

THANK SIR, 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details