Section 54 benefit for purchasing new house

Dear sir, My father was sold his own house property and purchased new property in my ownership. Can he claim benefit of section 54?
Replies (2)
Quick Summary
This discussion addresses whether a father can claim the Section 54 capital gains tax exemption when he sells his property and purchases a new one registered in his child's name. While the general rule suggests this is not permissible, there are specific case laws that have supported the assessee's claim in similar situations where the investment was made in a family member's name.

As per rules NO. But there are few case-laws in support of assessee, who invested the sum in the name of their family member/s, and claimed for the exemption/s.

Thank you sir

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details