Rule 16 and Rule 4(5)

hi.....

Accoding to Rule 16A of Central Excise Rules goods can be removed for job work without payment of duty...But according to Rule 4(5) of CCR rules duty is required to be paid when removed for job work....arn't these rules contradictory?? Rule 4(5) also specifies time limit for receiving back of such inputs.....Kindly explain.

 

i wud really appreciate if any body could give me a complete picture regarding provisions of job work like who is required to pay duty, significance of EN 214/86.

thank u

Replies (1)

Plaese see by this link

/articles/article_list_detail.asp?article_id=2116

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details