restaurant bill @5% gst

Restaurants Charging 5% GST Rate ( might be composition schem) can the collect from Customers??
If yes then plz tell me respective notification
Replies (10)
As per Sub Clause(4) of Section 10 of CGSG Act the composit dealer cannot collect tax from customer
Composition dealer should not collect tax  on outward supplies.
Restaurants is special case??
If regular, Gst can be collected.
No... even though restaurant services provider, the composition dealer cannot collect GST from customer
Agree with Pankaj sir view.
GST should not be collected by composition dealer from their customer on their outward supplies.
restaurants registered under regular scheme can collect??
Yes, you can.......
Plz show me relevant notification

@ nikhil mantri

refer section 9(1)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details