RENT OUTSTANDING

Sir, I will explain in detail...
A is the actual owner of the building, B is the tenant pays rent of 75000/- pm. B let the building to C for business. Now B continues to pay rent to A. Recently B asked C to pay rent to him but C didn't accept to pay because C has no rental agreement either A or B. C asked B to have rental agreement with A so that he will pay rent directly to A not B.. On that day whatever the rent paid by B to A on behalf of C, C will pay whole rent in one settlement to B..
Question
How much TDS Rent must C deduct for B(no rental agreement between them) on the day of settlement??
My view is as C & B have no rental agreement also the total rent will be paid in one settlement 900000/-...
This can be shown as Commission and accordingly TDS is deducted under section 194H inspite of 194I??
KINDLY reply so called C is Myself...
Replies (1)
TDS has to be deducted as per 194I or 194IB as the case may be.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details