removing a misconcep tin tds

 thisthose who are saying thet tds is not applicabe on re-imbursements please read...this is an extract from cicular no. 715 dtd 8-8-1995

 

Question 30 : Whether the deduction of tax at source under sections 194C and 194J has to be made out of the gross amount of the bill including reimbursements or excluding reimbursement for actual expenses ?

Answer : Sections 194C and 194J refer to any sum paid. Obviously, reimbursements cannot be deducted out of the bill amount for the purpose of tax deduction at source.

 

.

Replies (1)
In case the reimbursement form part of the invoice, then tax had to be deducted on such reimbursements. But if reimbursement are separately claimed, then there is no need to deduct tax on these expenses.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details