refund

As per govt notification dated 22.8.17 govt work contract required to collect and pay gst @ 12 n 18%. Municipal corporation has given work contract of 10 lacs for road repair. Now contractor has put bill of 10lac + 12% gst. Corporation has paid it and filed return and get credit for the same, also service provide by municipal corporation is exempt. My question is that municipal corporation cailm refund of such credit ? as all services provide by municipal corporation is exempt
Replies (1)
As per my knowledge,
No, Municipal Corporation cannot take refund of such ITC. As per Section 54 read with Rule 89 and Rule 96 of CGST Rules, you can take refund only in 2 cases. Either Zero rated supply or Inverted Tax Structure.
As services by Municipal corporation are exempt, it is not able to take ITC as per Section 17 of CGST Act. Amount of ITC will be expense for Municipal Corporation.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details