Rebate on amount from land acquisition

A person receives some amount from land acquisition.In which section he can get rebate .Is there any limitation in income tax?
Replies (1)

CBDT vide Circular No. 36/2016 dt. 25/10/2016 clarified that the compensation received in respect of award or agreement which has been exempt from levy of Income Tax vide section 96 of the RFCTLARR Act shall also not be taxable under the provisions of Income Tax Act, 1961 even if there is no specific provisions of exemption for such compensation in the Income Tax Act, 1961.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details