Purchase of software

Company X purchase a software from Company Y (IT Company). Company Y is on such sale charging sercive tax in its Invoice. Further Company Y is also showing Purchase Order No on the face of Invoice.

My Question is since it is purchase/ sale transaction of good. Just by showing Service tax in Invoice. Do Company X needs to deduct TDS on that amount?

 

 

Replies (1)
Yes as per amendment made by FA 2012 by adding exp. 4 & 5 to Sec.9 of IT Act, 1961, tds need to be deducted on purchase of software u/s 194J but if it a case of subsequent transfer than by applying not. no. 21/2012 tds will not be deducted

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details