Person of indian origin

"G" was born in England in 1966.

His Father was born in America 1936.

G's Grandfather was born lahore ib 1916.

will G be a resident in India if he visits India for 180 days during the previos year 2013-2014 ??

can anybody elaborate the solution ??

Replies (2)

for tax resident status, citizenship doesn't matter.  rest please read the act for verifying whether or not the said person is resident, non-resident or NROR....

According to section 6 read with explanation to section 115C(e) he will be considered a person of Indian origin. In such a situation he shall be considered resident in India if he stays for 182 days or more during the previous year.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details