Option for opting Composition scheme

Case 1 :
IF someone wants to convert his GST Registration into Composition scheme from regular scheme, When he can opt the same?

Case 2:
Is it possible to opt it from current point of time or it will be available only at the time before ending the march (when window will be open on the portal for those who wants to opt composition scheme for the next coming Financial year)?
Replies (3)
I think it is available only at the end of the FY and not allowed during tax periods.
As per Rule 3(3) of CGST Act can opt prior the commencement of FY
Yes... I agreed to Mr Pankaj Rawat's view.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details