Loan from foreigner

We have a private limited company. We want to take loan from a foreigner. Pls. explain can we do so under FEMA assuming that person is a shareholder in the company. Is there any time limit for repayment?

Replies (1)

Loan from shareholders will be treated as 'deposit' and you will have to follow procedure laid down in Sec.73(2) of Companies Act 2013 besides following FEMA regulations.

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details