Is service tax applicable to foriegn ship owners

Hi!

The line of business:- Shipping.

The query is:- if there is movement of cargo between two indian ports and if the ship owner is foreign national & not Indian is service ax applicable on the freight???

please reply asap.

Replies (2)

yes, service tax is applicable.

Coastal shipping is liable to service . Sec.65(105)( zzzzl). Abatement of 75% is available subject to conditions. Coastal tranportation of specified goods are exempted . See. noti. No.30/2009-ST. Ownership by foreign national is irrelevant for deciding taxability.
 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details