Is it deemed Export of services?

One person did shoot in india behalf of foreign party. and he gets dollar in cash for this services.

is it considered Export of services?
Replies (2)
Quick Summary
This discussion explores whether services provided in India for a foreign party, with payment received in US dollars cash, constitute an export. While 'Deemed Export' under CGST Act Section 147 specifically applies to goods, not services, the nature of the contract is crucial for determining export status. Further clarification on the definition and applicability of export of services is sought.

The contract between both the parties need to be checked before confirmation.

Deemed Export is defined under section 147 of the CGST act 2017, and applicable only on Goods not on services. please refer section 147 and correct me if I am wrong.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details