Inter State Stock Transfer

In proprietary business, have 2 GST numbers one in TS and another in AP stock transfer from TS to AP, is it liable to Sale in GST?
Replies (4)

Yes, where as ITC can be claimed for the IGST paid.

Yes...

The said transaction attracts GST by virtue of Para 2 of SCHEDULE I of the CGST Act 2017. You have to charge IGST and then claim ITC.
As per section 7(1) of CGST Act any barter, exchange, transfer is supply of goods and services
In term of Section 25 both are the distinct person & as per schedule 1, the transfer between distinct person is supply even without consideration.
Hence its supply & GST Attracts

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details