Input on purchase of car in FY-17-18

Was Input on purchase of car and repairing of car on company's name allowed In FY-2017-18 ?

 

Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the eligibility of input tax credit for car purchases and repairs under GST for the financial year 2017-18. It addresses confusion regarding Section 17(5), confirming that input tax credit for cars and their repairs was generally not allowed during this period, even though Section 17(5) was indeed in effect.

As per section 17(5), the Input is not eligible from FY 2017.

But Section 17(5) introduced in 18 -19 I think. I cant find the provisions of 17-18 thats why I am confused.

Can You confirm pls ?

Input on car and its repairs was never allowed. There was some confusion with repairs but it was not allowed.

Section 17(5) was there in 2017-18

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details