Gst on ESI and EPF

Dear friends

Pls clarify can a contractor charge GST in its ESI and EPF reimbursement bill to principal employer ? for services rendered to principal employer as per GST law..
if yes then cite the relavant rule and providing of GST act..

regards.
CA Neeraj Kumar
Replies (2)
Although there are numerous cases in service tax including recent ones like M/s Bhardwaj Security Services Pvt Ltd. 2018 (3) TMI 1491 - CESTAT ALLAHABAD, Coastal Rubber Equipments Pvt Ltd 2017 (10) TMI 840 - CESTAT CHENNAI etc where in it had been held that ESI and EPF are statutory levy and/or contributions and hence cannot be included in value. Although the position is not very clear in GST as there is no express provision in section 15 but the same analogy can hence be applied is my view. (however it is pertinent to show ESI and EPF payment separately in Invoice)
sir my view is also not to charge GST on statutory levy i.e Epf and ESI..but Our legal advisors have different view .I am not agreed with their contention..as there is no specific clarity on this matter..till now..

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details