GST ITC on purchase of furniture

Dear sir;
service supplied : Renting of commercial property.
can gst ITC claim on purchase of furnitures used in such rented premise ??
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies whether GST Input Tax Credit (ITC) can be claimed on furniture purchased for a rented commercial property. The answer is yes, provided the purchase invoice is reflected in your GSTR 2A/2B and all conditions under Section 16 of the GST Act are met. This allows you to avail the ITC in your GSTR 3B.

Hi Krishna,

Yes, it is eligible ITC. If the invoice reflects in your GSTR 2A/2B then you can avail it in GSTR 3B provided all the conditions of Section 16 are satisfied.

Thanks
Bhavana K L
Chartered Accountant
bhavana @ lbkca.in
L B K & Associates
Thank You

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details