Foreign taxation

Dear All, Indian subsidiary company needed software license to activate its software. Its holding company based in US paid the software license fee to the local IT Co. based in US (from whom license taken). Now the Indian subsidiary Co. has to make remittance to the foreign holding Co. for the software License fee. Whether the remittance would be subject to withholding tax (TDS). If yes, under what section? Regards Deepak Goel
Replies (2)

Dear Deepak Sir,

I think TDS will be attracted except in case where Indian Company is "Exporter of Softwares"(Circular No. 588 issued in 1991)3

I would suggest u to move an application to AO u/s 195(2) & obtain a tax clearence certificate.

Dear Amir, The Indian Co. is not connected with software business. As per you, the transaction would be subject to withholding tax under which section? Hey Amir, can i know something about you...i.e. Location, profile etc. i Think u spend a lot of time on this forum solving peoples queries. Good job Man Regards Deepak Goel

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details