Excise duty exemption against project authority certi. (pac)

Dear All,

Our Company received PAC from the party to whom material will be supplied.

Now i want to know, how to consider PAC while preparing Invoice. and whether we should not charge Excise Duty while preparing Invoice. ???

Our company is manufacturing company. Now we want to prepare Invoice without considering Excise Duty.

Is it correct not to charge Excise Duty because of PAC received ???

Please Reply Soon.

Thanks.

ImRaN Mansuri.

Replies (2)

For exemption,see notification No.12/12, but you have to pay an amount equvilant to  6% of exempted goods cleared by you, if you are availiung Cenvat Credit.

Raksh*t, Advocate

09810525780

Dear Sir,

No duty will be charged. But before starting supply you have to inform to Central excise department along with a copy of PAC certificate. And do not forget to mention PAC certificate no. on all invoices.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details