Excise and export

Hi ..

We are merchant exporter of ready made garments from Mumbai and export branded shirts to our overseas client . The manufacturer of shirts  , from whom we buy garments , fall under excise liability as per their yearly turn over and they are registered with Excise Dept after the change in policy in the budget of Feb 2011.

What are the formalities we have to folllow when we wish to purchase goods from this company and export to our overseas client ?? Some one informed us that we have to fill up form CT 1 with bond ...so does this bond involves actual advance remittance to excise dept ?? What deductions they show in this bond ?? 

Sanjay Pandya  

Replies (3)

/notice_circulars/this-notification-specified-the-procedure-for-export-under-bond-without-payment-of-duty-3354.asp

hai, You just to follow the notification no 42/2001 CE NT DATED 01.06.2001

Thanks a ton Mr. Sharma and Mr. Ananthkumar ! 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details