E Way Bill distance requirement

Is E way Bill mandatory if consignment value >50,000
but distance is only 2 km.

Is there any minimum distance requirement?
Replies (4)
Every state has differnt rules it depends on state law in some states if it is within 2km than Part A is mandatory and can generate eway bill without part B in some states its no required.
Okay thanks alot😊
No.... As per Rule 138 of CGST Act if consignment value exceeds 50k & being transported via motorised conveyance the Eway is Mandatory .

No need to Generate Part B only in case where the goods is transported to Transporter Place upto 50 km for further Delivery. (Notification 12/2017 CT)
Okay sir. Thanks for the clarification🖒

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details