directors loan

Hi all

 

We have taken cash loan from  directors of   private limited company  some doubts in my self 

how much amount will be receive in cash loan?

how to entry into books of accounts? and any other problem in income tax for shown in accounts cash loan or unsecured loan ? and another one  is director residing in USA and amount sent it  another director account and he pay for cash loan  for monthly twice for the whole finalcial year

Please send ur valuable respose

Replies (1)

Section 269 SS of the Income Tax Act, a person cannot accept loan or depost exceeding Rs.20000 otherwise than by an account payee cheque or an account payee bank draft. However, it exempts certain types of payers mainly banks, FI's and Government, etc. So, in your case, the company cannot accept a loan in cash in excess of Rs. 20000 during a financial year.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details