DEPB Scheme

Dear All Can Benefit Recd under DEPB Scheme utilized as Cenvat Credit agst Excise or it is only utlized agst the Duty Payable under Customs??

Plz reply at the earliest.

 

 

Replies (2)

DEPB can be utilised only for payment of custom duty. However, cenvat credit of CVD/SAD is available, if paid through DEPB.

Originally posted by : Rajesh Kumar
DEPB can be utilised only for payment of custom duty. However, cenvat credit of CVD/SAD is available, if paid through DEPB.


As per Customs Notification No.89/2005, condition no.(vi), importer is entitled to avail Cenvat credit of additional duty leviable under Section 3 of the Customs Tariff Act, against the amount debited in the Duty Entitlement Pass Book (DEPB).

Validity of above notification has been extended "till further notice" by notification no.41/2008-Cus. dated 31-03-2008.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details