DEDUCTION OF TDS

Company registered u/s 8, with charity purpose has to pay amount as charity to the various individual beneficiaries. Is the company liable to deduct TDS while making payments? If so, what is the rate of TDS to be deducted?
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies TDS deduction requirements for organisations registered under Section 8 for charitable purposes when making payments to individual beneficiaries. It also addresses TDS implications for Non-Resident Indians (NRIs) selling property in Mumbai, detailing the applicable TDS rates based on the holding period.

An NRI selling flat in Mumbai after 8 years. what should be the TDS
When an NRI sells property, the buyer is liable to deduct TDS @ 20%. In case the property has been sold before 2 years(reduced from the date of purchase) a TDS of 30% shall be applicable.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details