Deduction of processing fee?

can we take deduction of processing fee of the home loan u/s 24(b)?
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies whether home loan processing fees are deductible under Section 24(b) of the Income Tax Act. While the section primarily covers interest, the definition of 'interest' can include service fees. Therefore, processing fees may be claimable as a deduction, provided you have an interest certificate from your bank to support the claim.

No. It is only interest part of the loan is deductible under the section; which is to be supported by interest certificate provided by Bank.

The definition of interest as per section 2(28A) includes any service fee, therefore we can claim it as deduction under section 24(b).

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details