declaration to be obtain from contractor/subcontractro

 

One of my client is Works contractor. In one of his contract, he has given subcontract to another contractor and eighter one of them ( i.e. main contractor or subcontractor) will bear entire responsibility to pay service tax.

My Query is, weather any declaration should be obtain by them from each other? if yes then in which form

Thanks & Regards,

CA Siddharth

Replies (3)

both has liablity to pay service tax, 

main contractor can avail input credit of service tax paid by sub contractor

No decleration is need to be taken..

A Sub-contractor is not liable to pay Service tax, if he is able to show that the main contractor had actually paid the tax.

This on the ground that the same service there cannot be tax twice.

According to Circular No 96/7/2007-S.T. Dated 23/08/2007, where the services have been provided by the sub-contractors, such subcontractors are not liable to pay service tax and service tax liability is on the Mian contractor.

No declaration is need to be taken.

 

Regards

Prasad G.K 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details