Cst v/s vat

if state government exempt a good from vat.if the good is sold to another state,is there any necesity to pay CST??
Replies (1)
Originally posted by : Ajaysankar P A
if state government exempt a good from vat.if the good is sold to another state,is there any necesity to pay CST??

Yes, CST should be paid even if sale of such goods inside a State is exempted as per the VAT Act of that State.
.
As per section 6(1A) of the The Central Sales Tax Act, 1956:
“A dealer shall be liable to pay tax under this Act on a sale of any goods effected by him in the course of inter-State trade or commerce notwithstanding that no tax would have been leviable (whether on the seller or the purchaser) under the sales tax law of the appropriate State if that sale had taken place inside that State.”

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details