Consolidation of accounts-companies act, 2013

Dear Friends,

Consolidation of accounts rule is applicable for Accounts as on 31/03/2014 or 31/03/2015?

I mean, if a Company has associate Company as on 31/03/2014, does it need to prepare consolidated accounts.

Regards,

Kavitha.

Replies (2)

If you are asking from Companies Act 2013 perspective, as per the latest circular 8_2014, the same is applicable from 2014-15.

Regards,

Alpa

 

Hi,

As per Company act 2013, Its required  to prepare consolidated financial statement, regarding this i have few doubts:

1. Is it required to consolidate partnership firm accounts also where holding company having more than 50% share?

2.Is there any standard format to prepare consolidation statement?

Pls suggest me.

Regards

Nagender

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details