Cenvat credit on input services

DEAR FRIENDS,

I AM WORKING IN MANUFATURERS CO, WE USE TO TAKE CENVAT CREDITE ON INPUT SERVICESS,& RAW MATERIALS ALSO, WE ARE DOING BOTH ACTIVITIES, i.e. MANUFATURING AS WEL AS JOB WORK PROCESSING WORK UNDER NOT. NO 8/2005 OF SERVICE TAX ACT & RISE THE BILL TO PRINCIPAL SUPPLYERS AS A JOB WORK CHARGES,UNDER NIL SERVICE TAX. IS THIS A CORRECT PROSEGUIR ?

Replies (1)

If you have common input services/inputs for both own production and job production Rule 6(3) of CCR is applicable . You have to proportionately reverse credit attributable to job work as the same is exempted under service tax.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details