Cash collection??

how much cash can be collected from the patient both national and international in hospital.




the owner of the hospital is proprietor.
Replies (6)
Quick Summary
This discussion clarifies the cash collection limits for hospitals in the UK, specifically referencing Section 269ST of the Income Tax Act. It states that a maximum of Rs. 1,99,999 can be collected per patient, per event. For international patients, cash collection is not permitted, and payments must be made via bank transfer.

AS PER SEC. 269ST .... MAXIMUM UPTO RS. 1,99,999/- PER PATIENT PER EVENT.

Upto Rs 200000 per patient
And in dollars how much can we collect in cash

CASH RECEIPT OF FOREIGN CURRENCY NOT PERMITTED. GET BANK TRANSFER.

Not a problem
In foreign customer no cash accepted only bank transfer accepted

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details