Can we claim the home loan interest paid to friends or relatives?

Last fiscal year, I purchased a house in my hometown. However, I couldn't get home loan approval from the bank I was dealing with at the last minute. Consequently, I borrowed ₹40 lakhs from my relative and a friend, and I have been repaying them both the principal and the interest in installments every month.

Under Section 24, can I claim the interest paid on this loan? If so, what kind of documentation do I need to maintain? Should I have receipts or confirmation on stamp paper?

Replies (1)

Yes, it can be claimed.

Yes, bank transfer of loan amount, its receipt,  with contract of loan is enough.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details